Què eliminar quan vengui un ordinador?
Abans de vendre, nombrar o reciclar el vostre portàtil desactualitzat o escriptori, protegiu la vostra privacitat amb aquest pas important
- comparteix l' article
- comparteix l' article
Tinc un vell. portàtil o escriptori ¿L'ordinador que s'ha estirat per aquí? En vendre-la o donar-li nota a algú, pots netejar l'espai a casa teva, potser guanyar una mica de diners, i estendre's la vida útil de l'ordinador.
Però com guardes el següent propietari d'accedir a totes les fotos, documents financers, i altres dades privades Havies desat a l'ordinador?
Curt d' eliminar el disc dur (el que podeu fer, però llavors el següent propietari hauria d' instal· lar un nou dispositiu), la millor solució és realitzar el que es coneix com una fàbrica reinicia, que tècnicament neteja la unitat de dades personals.
Per què simplement podeu eliminar la vostra carpeta de baixades, sortir dels vostres comptes i dir- la un dia?
Tu probablement t'oblides de les coses com contrasenyes Desat als navegadors i les dades personals de la carpeta d' elements esborrats, el kolab diu que Matt Ham, propietari de l' empresa de servei Computer repara el Doctor. ALIGNO podeu perdre l' eliminació d' alguns fitxers importants del tot. Torna a instal·lar el vostre sistema abans de la venda és una alternativa més segura. DOCTYPE
Mentre una fàbrica reajustada generalment és suficient, un hacker determinat podria, com a mínim teòricament, utilitzar programari avançat de recuperació de dades per recuperar els vostres antics fitxers.
Si això és una preocupació significativa, potser vostè planeja vendre el dispositiu a un estrany d'eBay, i eliminar el disc dur, diu Richard Fisco, que supervisen proves d'electrònica per als consumidors Reports.
Al cap i a la fi, un hacker pot fer un tomb en un disc dur que l'Ushn no hi és.
L'estàndard d'or en disc dur consisteix en utilitzar una cua de punts i uns quants caps ràpids d'un martell, Robe Fisco, diu que mig boig. Tu només assegura't d'haver-te posat ulleres de seguretat.
I abans de fer reiniciar una fàbrica (o potser, trencar el martell i les ungles), assegureu-vos de tornar a aixecar qualsevol dada important de l'ordinador a una altra unitat o cap al núvol. Una vegada fet que "Ctrl;va verificar que les dades s'han tornat a publicar fora de perill, deixant que una fàbrica reajustada sigui simple, ja sigui que si discrupres en un, Mac, Windows, PC o Chromebook.
Usuaris d' Apple
Les passes per tornar a configurar el dispositiu van variar lleugerament depenent de si el teu Mac té un processador de Mseries o un processador d'Intel. Apple ha esgotat els processadors d'Intel des de l'any 2020 per favor dels seus propis M1 i M2 xips acumulats a casa .
Si no sabeu a quin teniu, simplement feu clic sobre el menú Apple a la cantonada superior esquerra de la pantalla de l'ordinador, llavors feu clic sobre.
Abans de començar el reinici, assegureu-vos de tornar a dalt a qualsevol fitxer important i després firmar iClood. Això es pot fer a la secció Apple ID de l' aplicació Preferències del sistema.
També hauríeu de fer-ho. Copia les claus a una unitat de flaix. Aquest pas no és indispensable, però transferir aquests noms de compte i contrasenyes a la vostra nova màquina estalviarà el problema de reintroduir la contrasenya WiFi a la cafeteria local o la informació del registre per als detalladors en línia.
Per dur a terme una fàbrica reengegada en un Mac amb un processador de M-series d'Apple M-series, en primer lloc, youzyll vol apagar-la. Llavors torna a girar mentre aguantava el botó d'energia. Finalment, una pantalla apareixerà amb un fons negre i dues icones: el vostre disc dur (anomenat Macintosh HD per omissió) i Opcions. Opcions de clic.
En aquest punt, se us pot demanar que introduïu el vostre nom d' usuari i contrasenya. Una vegada fet en que 2001, feu clic a l' utilitat de disc > Disc dur (de nou, anomenat Macintosh HD) a la barra lateral esquerra > Esborra. Tu... et demanaràs per un nou nom (em recomanem Macintosh HD, només pel bé de la simplicitat) i Format (que hauria de ser APFS).
Ara cliqueu Esborra el grup de volum, introduïu l' ID d' Apple quan es va preguntar, llavors cliqueu Esborra Mac i reinicieu. Aleshores seguiu les instruccions de la pantalla, que inclouen coses com la vostra llengua i contrasenya WiFi.
Els passos són similars si tens un Mac basat en Intel·ligència.
Premeu premuda l' ordre + R mentre inicieu el vostre Mac i introduïu la vostra contrasenya quan se us pregunti. Feu clic sobre l' utilitat de disc a la finestra següent i feu clic a Continua. Llavors cliqueu Macintosh HD a la barra lateral esquerra i esborra'l a la barra d' eines. Seleccioneu el format MacOS ampliat (Journal) i sortiu de l' utilitat de disc quan acabi el procés.
Per a finalitzar el reinici, torneu a navegar cap a la finestra Utilitats i escolliu Reinstal·la el MacOS per a tornar a instal·lar el sistema operatiu original.
Després de la reinstal·lació, el Mac començarà el procés de configuració. Això hauria de semblar familiar si n'has preparat l'ordinador abans. Si esteu venent el vostre ordinador, podeu saltar la configuració prement Ordre + Q i deixar que el nou propietari completi aquest procés.
Usuaris Windows
Abans de començar el procés de reinici de la fàbrica, torna a pujar tots els fitxers importants. També hauríeu d' assegurar- vos que teniu els números de sèrie i/o noms d' usuari i contrasenyes per a qualsevol aplicació registrada que sigui útil quan les aneu a instal· lar més tard.
El procés per a tornar a configurar el PC és lleugerament per a cada versió del sistema operatiu.
Per a Windows 10, aneu al menú Inici i cliqueu a Arranjament. A continuació, navegar per actualitzar la & Seguretat, i trobar el menú Recovery. Següent, seleccioneu Reinicia aquest PC i escolliu Començar. Segueix les instruccions de revertir el teu ordinador a quan es va desmarcar primer.
Usuaris del Chromebook
Els usuaris del Chromebook tenen el temps més fàcil buidant els seus portàtils. A diferència d'internautes Apple i Windows, ja tenen la majoria dels seus fitxers emmagatzemats en línia a Google Drive. Així doncs, hi ha els▁workersons poc per tornar a pujar abans de començar el procés.
Tu primer vols signar amb en Chromebook. Llavors escriviu i manteniu Ctrl + Alt + Maj + R, llavors seleccioneu Reinicia. A la finestra que apareix selecciona rentat d'energia i continua.
Això us demanarà reiniciar, que esborrarà tota la vostra informació personal.
La compartició és agradable
Respectem el teu. privacitat . Totes les adreces de correu que proporcioneu s'utilitzaran només per enviar aquesta història.
Artículos Relacionados:
- Netejar un ordinador se'n desfa de tot?
- Està eliminant una unitat prou difícil per esborrar un ordinador?
- A quina edat s' hauria de substituir un ordinador?
- Què hauria d'eliminar abans de llençar l'ordinador?
- Disc Dur -